home't Trefpunt feestcommissiekinder/ jeugdavond"de markerjassers"contactcommissieS.S.O.V.concertenspeeltuinverenigingoverige verenigingenfotoarchief nieuwsbrief agendaoverige info & links

Speeltuinvereniging De Kloek

Speeltuinvereniging De Kloek MarkenbinnenOprichting
Speeltuinvereniging De Kloek werd op 15 oktober 1964 opgericht door een aantal dorpsbewoners. Het is een openbare speeltuin voor alle kinderen uit het dorp en bezoekers van het dorp.

Bestuur
Het huidige bestuur wordt gevormd door:

Huib Goedegebuure - voorzitter
Yvette Wehnes - penningmeester
José Kruiver - secretaris
David Middelhoff - bestuurslid
Paul de Munnik- bestuurslid
Gerbrand Wit - bestuurslid
Natascha de Kort - bestuurslid

Onderhoud
Speeltuinvereniging De Kloek is zelf verantwoordelijk voor het onderhouden en vervangen van speeltoestellen. Daarom organiseren wij jaarlijks in de zomer een werkavond. De oproep voor de werkavond verzenden wij via de dorpsmail. De speeltoestellen worden jaarlijks gekeurd door een onafhankelijke instantie (Speeltopveilig).

Financiën
De dorpsbewoners zijn lid van de speeltuinvereniging en betalen jaarlijks € 5,00 aan contributie. De contributie wordt deur-aan-deur geïnd in de maand september.
Daarnaast ontvangt de speeltuinvereniging jaarlijks € 386,00 subsidie van de gemeente. Het vervangen van een speeltoestel loopt aardig in de papieren. Voor een groot speeltoestel praat je al gauw over duizenden Euro's. Bij vervanging wordt, indien het niet geheel uit eigen middelen kan worden gedaan, een beroep gedaan op verschillende fondsen. Randvoorwaarde is dan vaak dat 1/3 uit eigen middelen, 1/3 door de gemeente en 1/3 uit het fonds komt. Daarom is het heel belangrijk dat de dorpsbewoners lid zijn, zodat we genoeg eigen middelen hebben om aan deze randvoorwaarde te voldoen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het bestuur.

Commissie Speeltuinvereniging De Kloek MarkenbinnenFotobijschrift: foto werkavond juni 2010 (zittend v.l.n.r. Willem Rol, Huib Goedegebuure, Corine Siffels, David Middelhoff, staand v.l.n.r. Paul de Munnik en Lars Wit).